web analytics
Ana Sayfa Etiketler Hassas Bağırsak Sendromu

Hassas Bağırsak Sendromu

Mide ve Bağırsaklarda Gaza İyi Gelen Gazı Önleyen Bitkisel Karışımlar

Mide ve bağırsaklarda gaz neden olur. Mide ve bağırsak gazı nasıl giderilir. Hangi hastalıklar gaz yapar. Gaz giderici doğal ilaçlar ve bitkisel karışımlar.

Günümüzde mide ve bağırsaklar ile ilgili sağlık problemleri maalesef ki oldukça yaygın ve artış göstermeye devam ediyor. Toplumda pek çok kişi mide ve bağırsak problemlerinden yakınırken mide ve bağırsak sağlığı son dönemde oldukça popüler ve dikkat edilmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor. Söz konusu mide ve bağırsak problemleri arasında çok yaygın olarak görülenlerden bir tanesi de gaz.

Bilindiği üzere normal şartlarda sağlıklı bir insanda bağırsakta ki yararlı bakterilerin solunum esnasında yutulan hava ile beslenmede tüketilen gıdaların fermente edilmesi sonucu, midede ve bağırsaklarda gaz oluşumu gerçekleşir ancak oluşan bu gaz sağlıklı bir şekilde dışarı atılamadığı takdirde birikir, mide ve bağırsaklarda gaz problemlerine ve gaz sancılarına sebebiyet verir.

Diğer yandan mide ve bağırsaklarda gaz bazı hastalıkların da habercisi de olabilmektedir. Mide üşütmesi veya gıda zehirlenmesinde olduğu gibi bazı akut hastalıklarda, aşırı derecede gaz meydana gelebilmektedir. Divertikülit, hassas bağırsak sendromu veya ülseratif kolit ya da crohn hastalığı gibi enflamatuar bağırsak hastalığının olduğu daha ciddi kronik durumlardaki bir kaç belirtiden biri de gaz olabilmektedir

Mide ve Bağırsaklarda Gaz Problemi

İyi çiğnenmeden, karışık, birbirine ve mizaca uymayan, sindirim tamamlanmadan yenen ikinci bir yemek ve yemek üzerine yenen meyve midede çürüyerek veya mayalanarak gaz ve asit oluşturmaktadır. Basit vakalarda yaşanan hazımsızlığı ve gazı önlemek için, öğünler arasında en az 6-8 saat olmalıdır. Sabah aç karnına su, sebze ve meyve suyu içmek, gaz yapmayan meyve, sebze ve yemek tüketmek, bu konuda rahatsızlık uyandıran ve uygun olmayan yiyecekleri bırakmak gerekir.

Gazı ve büyük tuvaleti uzun süre tutmak ve geciktirmek hem kabızlığa hem de erken yaşlanmaya sebebiyet vermektedir. Bu konuda rahat gaz çıkartabilmek ve büyük tuvaleti kolay bir şekilde atmak da önemli bir husus olarak öne çıkarken bunun en doğru yolu bunu çömelerek yapmaktır. Çömelerek oturmak özellikle kolay doğum yapmak açısından da oldukça önemlidir. Eskilerde kadınlar bütün işlerini çömelerek yaparlar ve doğumları da problemsiz geçerdi.

Mide ve bağırsaklarda gaz konusunda önemli bir noktada dondurulmuş meyveler. Dondurulmuş meyvelerde oluşan kimyasal değişim bağırsaklarda aşırı gaza neden olmaktadır. Burada doğal kurutulmuş meyveler öne çıkar. Doğal kurutulmuş meyveler buzdolabında saklanan meyveden daha sağlıklıdır. Peki mide ve bağırsakta gaza iyi gelen, gazı önleyen ve gaz çıkaran doğal ilaçlar neler?

Mide ve Bağırsaklarda Gaza İyi Gelen Bitkiler ve Karışımlar

Peki gaz nasıl giderilir, gaza ne iyi gelir? Mide ve bağırsaklarda gaz konusunda yaşam ve beslenme tarzı değişiklikleri yanında bu konuda yardımcı olabilecek, gaza iyi gelen, gazı önleyen, gaz gideren ve gaz çıkartmaya faydası olan bazı doğal bitkisel ilaçlar ve karışımlar da mevcut.

Kimyon, anason, rezene, dereotu tohumu, kakule, kekik, ve zencefil öğütülerek, tek tek veya birlikte yemek üzerine serpilir veya çay olarak kullanılır.

2 hafta boyunca her sabah 5 gram öğütülmüş üzerlik tohumu yutmak gazı önlemeye yardımcı olur.

30 gram havlıcan ve 30 gram zencefil ince kesilir, 10 gram karanfil eklenir, 1 litre suda 10 saat bekledikten sonra 5 dakika kısık ateşte kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür. Günde 2-3 defa aç karnına 30-50 gram su ve bal ile içilebilir. Bu karışım 2 hafta boyunca kullanılabilir.

Şerbetçiotunun Faydaları, Ne İçin Kullanılır, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Şerbetçi otu ne için kullanılır, hangi hastalıklara iyi gelir.

Şifalı otlar arasında en bilindik olanlardan biri de şerbetçiotudur. İşte yüzyıllar boyunca tıbbi amaçlarla da kullanılan şerbetçi otunun faydaları ve yararları…

Faydaları ve yararları yüzyıllardır bilinen Şerbetçi otu, doğal yaşam alanı Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Amerika olan, solgun yeşil renkli koni şeklinde meyveleri olan dayanıklı ve kıvrımlı asmalı bir bitkidir. Biraya kattığı tat ve aroma nedeniyle en iyi bira üreticileri ve bira severler tarafından bilinir. Şerbetçi otu aslında biraya kattığı keskin ama hoş tat nedeniyle daha da değer kazanmıştır. Romalılar şerbetçi otunun taze filizlerini kuşkonmaz gibi yerlerdi, bu alışkanlık 20.yüzyıla kadar Britanya adalarında da devam etti.

Uykusuzluk ve Ağrılara İyi Geliyor

Romalı hekim Büyük Plinius şerbetçi otunun faydalarını ve yararlarını keşfettikten sonra söğüt kurdu anlamına gelen Lupus salictarius olarak adlandırılmıştır. Bunun nedeni bu bitkinin, kurdun koyunu boğması gibi, diğer bitkilerin etrafına dolanması ve onları boğmasıydı. Bitkinin tür adı olan lupuslus, Latincede “küçük kurt” anlamına gelir. Şerbetçi otları Avrupa’da ve Kuzey Amerika’daki yerliler tarafından tıbbı amaçlarla kullanıldı. Günümüzde bitkisel tıptaki en önemli değeri yatıştırıcı ve doğal bir sakinleştirici olmasıdır. Şerbetçiotu yüzyıllar boyunca birçok tıbbi amaçla kullanıldı. Birçok Amerikan yerli kabilesi bu bitkiyi ağrı kesici ve uykusuzluk sorunu için kullandı.

Şerbetçi otu ne için kullanılır, etkileri neler, hangi hastalıklara iyi gelir?

Şerbetçi otu faydaları ve yararlarıyla yüzyıllar boyunca çeşitli rahatsızlık ve hastalıklarda bitkisel tedavi olarak kullanım alanı bulmuştur. Modern bitkisel tıpta şerbetçi otu yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliğiyle değer bulur. Yastığın altına küçük bir torba içinde kurutulmuş şerbetçi otu konulduğunda uykusuzlukla mücadele edilebilir. Şerbetçi otundan yapılan çaylar sinirsel gerginliği hafifletmede işe yarar. Şerbetçi otunun keskin tadının sindirimi güçlendirdiği ve canlandırdığı düşünülür ve hassas bağırsak sendromuyla ilişkili sindirim bölgesindeki kas spazmlarını hafifletebilir. Bazı kadınlar tarafından göğüs büyütmek amAcıyla da denenmektedir. Krem şeklinde uygulanabileceği gibi şerbetçi otu çayı da faydaları için sıklıkla kullanılmaktadır.

Öne Çıkanlar

Şifalı Bitkiler

Hastalıklar