web analytics
Ana Sayfa Etiketler İnce Bağırsak Hastalıkları

İnce Bağırsak Hastalıkları

Mide ve Bağırsaklarda Gaza İyi Gelen Gazı Önleyen Bitkisel Karışımlar

Mide ve bağırsaklarda gaz neden olur. Mide ve bağırsak gazı nasıl giderilir. Hangi hastalıklar gaz yapar. Gaz giderici doğal ilaçlar ve bitkisel karışımlar.

Günümüzde mide ve bağırsaklar ile ilgili sağlık problemleri maalesef ki oldukça yaygın ve artış göstermeye devam ediyor. Toplumda pek çok kişi mide ve bağırsak problemlerinden yakınırken mide ve bağırsak sağlığı son dönemde oldukça popüler ve dikkat edilmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor. Söz konusu mide ve bağırsak problemleri arasında çok yaygın olarak görülenlerden bir tanesi de gaz.

Bilindiği üzere normal şartlarda sağlıklı bir insanda bağırsakta ki yararlı bakterilerin solunum esnasında yutulan hava ile beslenmede tüketilen gıdaların fermente edilmesi sonucu, midede ve bağırsaklarda gaz oluşumu gerçekleşir ancak oluşan bu gaz sağlıklı bir şekilde dışarı atılamadığı takdirde birikir, mide ve bağırsaklarda gaz problemlerine ve gaz sancılarına sebebiyet verir.

Diğer yandan mide ve bağırsaklarda gaz bazı hastalıkların da habercisi de olabilmektedir. Mide üşütmesi veya gıda zehirlenmesinde olduğu gibi bazı akut hastalıklarda, aşırı derecede gaz meydana gelebilmektedir. Divertikülit, hassas bağırsak sendromu veya ülseratif kolit ya da crohn hastalığı gibi enflamatuar bağırsak hastalığının olduğu daha ciddi kronik durumlardaki bir kaç belirtiden biri de gaz olabilmektedir

Mide ve Bağırsaklarda Gaz Problemi

İyi çiğnenmeden, karışık, birbirine ve mizaca uymayan, sindirim tamamlanmadan yenen ikinci bir yemek ve yemek üzerine yenen meyve midede çürüyerek veya mayalanarak gaz ve asit oluşturmaktadır. Basit vakalarda yaşanan hazımsızlığı ve gazı önlemek için, öğünler arasında en az 6-8 saat olmalıdır. Sabah aç karnına su, sebze ve meyve suyu içmek, gaz yapmayan meyve, sebze ve yemek tüketmek, bu konuda rahatsızlık uyandıran ve uygun olmayan yiyecekleri bırakmak gerekir.

Gazı ve büyük tuvaleti uzun süre tutmak ve geciktirmek hem kabızlığa hem de erken yaşlanmaya sebebiyet vermektedir. Bu konuda rahat gaz çıkartabilmek ve büyük tuvaleti kolay bir şekilde atmak da önemli bir husus olarak öne çıkarken bunun en doğru yolu bunu çömelerek yapmaktır. Çömelerek oturmak özellikle kolay doğum yapmak açısından da oldukça önemlidir. Eskilerde kadınlar bütün işlerini çömelerek yaparlar ve doğumları da problemsiz geçerdi.

Mide ve bağırsaklarda gaz konusunda önemli bir noktada dondurulmuş meyveler. Dondurulmuş meyvelerde oluşan kimyasal değişim bağırsaklarda aşırı gaza neden olmaktadır. Burada doğal kurutulmuş meyveler öne çıkar. Doğal kurutulmuş meyveler buzdolabında saklanan meyveden daha sağlıklıdır. Peki mide ve bağırsakta gaza iyi gelen, gazı önleyen ve gaz çıkaran doğal ilaçlar neler?

Mide ve Bağırsaklarda Gaza İyi Gelen Bitkiler ve Karışımlar

Peki gaz nasıl giderilir, gaza ne iyi gelir? Mide ve bağırsaklarda gaz konusunda yaşam ve beslenme tarzı değişiklikleri yanında bu konuda yardımcı olabilecek, gaza iyi gelen, gazı önleyen, gaz gideren ve gaz çıkartmaya faydası olan bazı doğal bitkisel ilaçlar ve karışımlar da mevcut.

Kimyon, anason, rezene, dereotu tohumu, kakule, kekik, ve zencefil öğütülerek, tek tek veya birlikte yemek üzerine serpilir veya çay olarak kullanılır.

2 hafta boyunca her sabah 5 gram öğütülmüş üzerlik tohumu yutmak gazı önlemeye yardımcı olur.

30 gram havlıcan ve 30 gram zencefil ince kesilir, 10 gram karanfil eklenir, 1 litre suda 10 saat bekledikten sonra 5 dakika kısık ateşte kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür. Günde 2-3 defa aç karnına 30-50 gram su ve bal ile içilebilir. Bu karışım 2 hafta boyunca kullanılabilir.

Zeytin ve Zeytinyağının Faydaları

Zeytin ve zeytinyağının faydaları ve sağlık üzerindeki etkileri

Günümüzde elimizin altında olan veya kolayca ulaşabileceğiniz ürünler olan zeytin ve zeytinyağının faydalarını biliyor muydunuz? İyi bir şekilde hazırlanmış zeytin ve doğal zeytinyağının vücut üzerinde cilt rahatsızlıklarından kas ağrılarına karaciğerden bağırsaklara kadar pek çok konuda önemli ve faydalı etkileri bulunuyor. Peki zeytin ve zeytinyağı hangi rahatsızlıklara iyi geliyor, faydaları neler, nasıl tüketilmeli? Saç dökülmesine, basura, karaciğere, bağırsaklara, kasalara ve cilde etkileri neler? Kısaca bunlara değinelim.

Zeytin Neye İyi Gelir?

Zeytin, iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürerek vücuda yardımcı olabilir. Yeşil zeytin çok besleyicidir ve siyah zeytinden daha kolay hazmedilir. Doğal hazırlanmış salamura yeşil zeytin karışık yemeklerin zararını azaltır. Sirke ruhu veya sitrik asit ile hazırlanan yeşil zeytin ise zehirlidir ve bu şekilde hazırlanmış zeytinlerden sakınmak gereklidir.

Siyahlaştırma işlemi gören ve sitrik asit ile hazırlanan siyah zeytin dalak hastalıklarına, psikolojik dengesizliklere neden olabilir. Zeytin yaprağı çiğnemek ağız yaralarına iyi gelir. Zeytin yaprağı kaynatıp suyu ile gargara yapmak diş etlerini kuvvetlendirir ve diş ağrılarını giderirken içmek ise yüksek tansiyonu ve yüksek kan şekerini düşürür.

Zeytinyağının Faydaları

Zeytin tüketmenin vücut ve sağlık üzerindeki etkilerine kısaca yukarıda değindik. Peki zeytinden elde edilen zeytinyağının sağlık ve rahatsızlıklar üzerinde ne tür etkileri var, hangi rahatsızlıklarda kullanılabilir şimdi kısaca bunlara değinelim.

Günaşırı saç diplerine zeytinyağı sürmek saç dökülmesini durdurur, saçları kuvvetlendirir, beyaz saçları döker, baş ağrısını hafifletir.

Eski zeytinyağı ile bele ve eklemlere masaj yapmak eklemleri yumuşatır ve bu bölgelerde ortaya çıkan ağrıları hafifletir. Yılancığa ve alerjik cilt döküntülerine zeytinyağı sürülerek uygulama yapılırsa döküntüler azalır. Diğer yandan basur memelerine sürüldüğü takdirde ağrıyı azaltır veya tamamen dindirir, iyileşmesine yardımcı olur.

Şu yazımıza da göz atabilirsiniz: Eklem Ağrısına ve İltihabına İyi Gelen Besinler

Zeytinyağı ile masaj yapmak kaslara esneklik kazandırır, göze sürmek gözü kuvvetlendirir, kulağa damlatmak kulağı temizler, cilde uygulamak cildi parlatır, cildi yumuşatır, güzelleştirir ve kırışıklıkları yok eder. Kantaron, kekik, öğütülmüş çörek otu, veya anasonla karıştırmak zeytinyağı uygulamalarında zeytinyağının sağlayacağı faydaları arttırır. Cilde ve saça uygulama yaparken zeytinyağına 1 damla menekşe, gül ve benzeri kokulu yağlar eklenebilir.

Zeytinyağının özellikle sindirim sistemi üzerinde önemli ve faydalı etkileri bulunuyor. Gerek karaciğer gerek bağırsak gibi vücut için büyük önem taşıyan organlar üzerinde rahatlatıcı ve iyileştirici etkilere sahip.

Zeytinyağı içildiğinde, karaciğeri yumuşatır ve temizler, safrayı arttırır, karaciğer ağrılarını giderir, karaciğeri çalıştırır, sarılığı iyileştirir, bağırsakları rahatlatır, mideyi kuvvetlendirir, mide yaralarını kapatır, bağırsaklardaki kurt ve solucanları düşürür, basuru yok eder ( Basura İyi Gelen Bitkiler ve Yiyecekler ) damarları açar, kolesterolü ve kandaki şekeri düşürür, bağışıklığı artırır. Hem içilir ve hem de lavman yapılırsa, bağırsak tıkanıklığını geçirir. Zeytinyağından maksimum fayda sağlamak için yemeği yağsız pişirmek ve üzerine zeytinyağı gezdirmek gerekir. 1 avuç kuru üzüm 1 litre su içinde kaynatılarak süzülür, bu su 200 gr. eski zeytinyağı ile karıştırılarak lavman yapılırsa, basur, fistül ve kalın bağırsak yaralarına çok iyi gelir.

Öksürük Otu Faydaları. Öksürük Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Öksürük otunda göze ilk çarpan şey yapraklardır. Üst kısımdakiler yeşil, alttakilerse tüylü gridir, kalp şeklindeki yaprakların çapı bataklık ortamındaki ideal koşullarda 90 santimetreye kadar ulaşır. Bilimsel adlar çoğu kez bir bitkinin görünüşüne dair esaslı bir fikir verir ve Petasites bu kurala istisna değildir. Kelimenin kökeni Yunanca’da geniş kenarlı şapka anlamına gelen petasos sözcüğüdür. Öksürük otu yetiştiği bazı bölgelerde hala doğal şemsiye ve güneşlik olarak kullanılmaktadır. Öksürük otunun yaprakları yaz mevsiminde yayıktan alınan tereyağını sarmak için kullanılırdı ve bu kullanım şekli bitkinin en bilinen ismini açıklar (ç.n.: öksürük otunun İngilizce’deki karşılığı “butterbur”, Türkçe anlamı “tereyağı kozalağı”-dır) Öksürük otu yüzyıllar boyunca başka isimlerle bilindi. Hakkını verdiği adlardan biri de “öksürük otu”ydu, bu şekilde adlandırılmasının sebebi bin yıl boyunca öksürüğü ve solunumla ilgili başka birçok rahatsızlığı iyileştirmek için kullanılmasıydı.

Öksürük otu hangi hastalıklarda kullanılır, neye iyi gelir?

Modern bitkisel tıpta tedavi için öksürük otunun kullanıldığı tekrar rahatsızlıkların sayısı dikkate değer derecede fazladır. İyileştirici uygulama olarak kullanıldığı başlıca alanlardan biri, migren ağrılarının tedavisidir. Öksürük otu ekstresi migren ağrılarının tedavisidir. Öksürük otu ekstresi migren ağrılarının süresinin ve şiddetinin yanı sıra ağrıların sıklığını azaltmada yardımcı olabilir. Ayrıca migren ağrılarının ortaya çıkmasını başkasından itibaren engelleyebilir. Bitki tedavisi uygulayıcıları, öksürük otunu, uyuşukluk ve antihistamin (ç.n.: alerji ve kaşıntıyı önleyen ilaçlar) almaktan kaynaklanan diğer yan etkiler haricindeki mevsimsel alerjinin (alerjik rinit) belirtilerinin tedavisi için de önermektedirler. Geçmişte olduğu gibi bugün de öksürük otu, eklem ağrılarından kurtulmak, öksürüğü ve bronşiti hafifletmek ve ince bağırsak rahatsızlıklarını yatıştırmak için kullanılmaktadır.

Öksürük otu migrene iyi gelir mi? Mevsimsel alerjide ve iltihap üzerinde öksürük otunun faydaları var mı?

Öksürük otu, 28 milyon Amerikalıyı etkileyen ve kadınlarda erkeklere göre üç kat daha fazla görülen bir rahatsızlık olan migreni engelleyecek bir tedavi biçimi olarak küresel ölçüde dikkatleri üzerine toplamaktadır. Standart tedaviler hassas sinir yollarını dinginleştirerek, iltihap belirtileri azaltarak, kafasındaki kan damarlarının spazmlarını ve gelecekteki ağrı nöbetlerini engelleyerek belirtileri kontrol etmeye çalışmaktadır. Maalesef, birçok geleneksel tedaviyi yönteminin yan etkileri vardır; migren hastaları arasında yapılan bir araştırmaya göre hastaların yalnızca %21’i mevcut tedavi yöntemlerinden gerçek anlamda tatmin olmaktadır.

Öksürük otu ekstresinin faydaları ve öksürük otu ekstresinin iyi geldiği hastalıklar

Yapılan çalışmalarda alçak gönüllü öksürük otunun migren ağrılarının süresini, sıklığını ve acısını %50 oranında azaltacağının ortaya konulması iyi bir haberdir. Migren rahatsızlığı çeken 245 kişiyle yapılmış ve iyi kontrol edilmiş bir klinik deneyine göre günde 150 mg öksürük otu kökü ekstresi alan hastaların yarısı kadar ağrı yaşamışlardır. Öksürük otu çocuklarda ve gençlerde de etkilidir. 108 çocuk (6-17 yaş arası) arasında yapılan bir çalışmaya göre, her gün belli bir miktar (50-150mg arası) öksürük otu alan kişilerin %77’si daha az migren ağrısı yaşamış; %91’i ise önemli ölçüde ya da kısmen daha iyi hissetmiştir. Bu iki çalışma da öksürük otu ekstresinin vücut tarafından iyi tolere edildiğini rapor etmiştir. Bilim insanları öksürük otunun migreni nasıl engellediğini tam olarak anlayamamışlardır ama bu nedenin, öksürük otunun iltihabı, kan damarlarının, özelliklede beyindekilerin kasılmasını azaltması olduğuna inanmaktadırlar.

Kan ve Damarları Temizleyen Kolesterolü Düşüren Doğal Bitkisel İlaçlar

Kanı temizlemek için bitkisel ilaç ve karışımlar var mı? Kolesterolü düşüren damarları temizleyen ve açan bitkisel karışım ve ilaçlar… Kan ve damarları temizlemek, kolesterolü düşürmek için aşağıda tarifi yer alan doğal bitkisel karışımları kullanabilirsiniz.

10 limon suyu + tahta havanda dövülmüş 10 baş sarımsak + 1 kg bal karıştırılarak cam kavanoza konur. Ağzı 3 kat pamuklu bezle kapatılır ve karanlık bir yerde 7 gün bekletilir. 7 gün sonra kavanozun kapağı kapatılarak buzdolabına konur. Uzun süre dayanır, hatta ne kadar uzun bekletilirse o kadar kuvvetli olur.

Hazırlanan karışımdan günde 1 defa olmak üzere 4 çay kaşığı içilir. Her defasında ağza en fazla 1 çay kaşığı alınır. Hemen yutmadan, ağızda dolandırılarak dağılması sağlanır. Bu şekilde tüketilmesi önemlidir, çünkü ilaç midede değil, ağızda, kılcal damarlar tarafından emilmelidir. Hergün aynı saatte aç karnına içine bu mükemmel ilaç kalp ve beyin damarlarını açmada, kanı temizlemede oldukça etkili olan bitkisel ilaçlardandır. Bir defada yutulursa, karaciğer hastalıklarına, mide ve onikiparmak bağırsağı ülserine ve ayrıca H. Pylori enfeksiyonuna iyi gelir.

Kan ve Damarları Temizleyen Kolesterolü Düşüren Doğal Bitkisel İlaçlar

Sağlıklı kişilerde genel sağlığı korumak, hastalarda ise şifa için senede bir defa uygulanabilir. 40 yaşın üzerindekiler her türlü hastalıklarda bu doğal ilacı kullanabilir.

Soğanlı doğal ilaç

1 bardak taze soğan suyu + 1 bardak bal karışımından hergün 30-50 gr olmak üzere 2 defa aç karnına içilir.

Sarımsaklı zeytinyağı

1 bardak sızma zeytinyağı + 1 baş dövülmüş sarımsak karıştırılır ve 24 saat bekletilerek süzülür. Günde 1 defa 30 gr sarımsaklı zeytinyağı + 30 gr limon suyu karışımı içilir. Yemek ve salatalarda da kullanılabilir.

Biberiyeli sirke

3 çorba kaşığı biberiye kabaca öğütülür veya dövülür, 500 gr ev sirkesi ile karıştırılır ve kapağı kapatılarak 7 gün bekletilir. 14 gün boyunca günde 1-2 defa aç karnına 30 gr sirke suyla içilir.

Bu ilaçlar başta beyin damarları ve kalp damarları olmak üzere bütün damaların temizlenmesinde etkilidir, nefesi açar ve rahatlatır, kanamaları azaltır. 40 yaşından sonra herkesin özellikle de kadınların bu ilaçlara ihtiyacı vardır. Yılda 1-2 ay kullanılabilir.

Biberiye, zencefil, sarımsak, soğan, kırmızı pancar, limon, greyfurt, yeşil çay, ısırganotu, maydanoz, kuşburnu, ev sirkesi, elma ve nar kan ve damarları temizlemek için kullanılabilir bitkisel gıdalardır.

İlgili konular | Kanama azaltan bitkiler, kolesterole iyi gelen bitkiler, kanı temizlemek için bitkisel ilaç ve karışım, beyin damarlarını açmak için doğal ilaç ve bitkiler, damar temizleme kürü, kalp damarlarını temizlemek için bitkisel ilaçlar. Soğan bal karışımı, biber sirke karışımı ve sarımsaklı zeytinyağı neye iyi gelir? İnce bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelen bitkisel karşımlar ve karaciğer hastalıklarına iyi gelen gıdalar. Bitkisel kür.

Öne Çıkanlar

Şifalı Bitkiler

Hastalıklar