web analytics
Ana Sayfa Etiketler Şerbetçiotu yararları

Şerbetçiotu yararları

Şerbetçiotunun Faydaları ve Yararları, Neye İyi Gelir?

Şerbetçi otu faydaları ve yararları.

Şerbetçi otunun faydaları ve yararları neler? Hangi hastalıklara iyi gelir, nasıl kullanılır?
Her şeyden önce belirtmek gerekiyor ki şerbetçi otu sindirim, asabiyet, uykusuzluk ve menapoz rahatsızlıklarına iyi gelir.

Şerbetçiotu hangi rahatsızlıklara iyi geliyor?

Faydaları ve yararlarıyla uykusuzluğa iyi gelen şerbetçi otu her ne kadar adını en çok bira malzemesi olarak duyurmuş olsa da şerbetçiotu tüm dünyada iştahı ve sindirimi güçlendirmek, diş ve sinir ağrılarını hafifletmek ve uykusuzluğu yenmek için kullanılıştır. Abraham Lincoln’ün rahatlamak ve güzel uyku için şerbetçiotu yastığı kullandığı söylenir. Günümüzde Almaya’daki sağlık otoriteleri, şerbetçiotu kullanımının “uykusuzluğa ya da anksiyeteye ve uyku bozukluklarına bağlı rahatsızlıklara” iyi geldiğini onaylamaktadır. Faydaları ve yararları uzun zamandır bilinen Şerbetçiotunun anksiyete ve uyku üzerine etkilerini değerlendiren bilimsel araştırmaların birçoğu şerbetçiotunun kediotu ve diğer sakinleştirici bitkilerle harmanlanmasının etkisine işaret eder. Kontrol edilmiş üç çalışma bu karışımın plasebodan daha etkili olduğunu ve benzodiazepinlerle (uyku sorununun ilaçla tedavisi) benzer bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Çalışmaların hiçbirisinde bitkiyi almayı bırakanların tekrardan uykusuzluğa yakalandığına dair bir belirti görülmemiştir.

Menopozda şerbetçi otunun faydaları ve yararları

Şerbetçiotu kullanımı için potansiyel olarak duran bir başka alansa menopoz belirtilerinin içeriğindeki bileşenlerden en az birinin – prenylnaringenin – önemli bir hormonal dönemdeki kadınlarda yapılan 6 haftalık bir çalışmada, standardize edilmiş şerbetçiotu ekstresinin ani ateş, gece terlemesi ve uykusuzluk gibi menopoz döneminde yaşanan sorunların sıklığını azalttığı görülmüştür. Başka bir çalışmada hiyalüronik asit, E vitamini ve şerbetçiotu ektresi içeren bir jelin lokal olarak uygulandığında postmenopozal dönemde vajinal kuruluğu arttırdığı görülmüştür. Şerbetçiotu alışılagelmiş hormon terapilerine ilgi çekici bir alternatif olarak görülebilir, ama uzun dönemli etkilerin anlaşılması için daha fazla araştırma yapılmalıdır.

Şerbetçi otu çayı nasıl hazırlanır, kapsülü var mı?

Birçok rahatsızlıkta faydaları ve yararları bilinen şerbetçiotunu çay olarak olarak kullanmanız mümkün. 1 çay kaşığı şerbetçiotunun strobili (dişi çiçekler) 1 bardak sıcak suya koyun ve 5-7 dakika kadar bekletin. Lezzet vermek için bal katın. Yatmadan 30 dakika kadar önce için. Kapsül olarak da kullanabilirsiniz. Günde 1-3 defa arası 500mg, sıklıkla kediotu köküyle birlikte alınır.

Şuna da göz atmayı unutmayın: Şerbetçiotunun Faydaları, Ne İçin Kullanılır, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Şerbetçi otu yastığı nedir, nasıl yapılır, faydaları neler?

Şifalı bitkiler anlamında yatma zamanı bir bardak takke çiçeği çayı içerken bir şerbetçiotu yastığı yapmak iyi bir uykuyu sağlama alır. Bir bardak kurutulmuş taze şerbetçiotunu pamuğa ya da saten uçkurlu torbacıklı çantaya dökün (el sanatları mağazalarında bulabilirsiniz.) Uçkuru sımsıkı sarın ve sıkıca bağlayın. Yatma zamanı yastık yüzünü altına sokun ve huzurlu bir geceye sokulun.

Öne Çıkanlar

Şifalı Bitkiler

Hastalıklar